Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
(2258 niezalogowanych)
230 Postów
joanna kidawa
(asia68)
Stały Bywalec
gabriel napisał:
Matti127 napisał:
I norwegia jest dozo spokojniejszym krajem niz szwecja.
POD jakim względem...??? .
Zawsze myślałem ,że odwrotnie...
Pomijam oczywiście duże miasta...bo tam zawsze i w każdym kraju dzieje się o wiele za dużo...
Niemniej te Szweckie przestrzenie płaskie jak talerz przez setki kilometrów i wyludnione uspokajają ...
BYŁEM kiedyś przez dwa dni latem nad jeziorem ...sam ...pusto i przyjemnie , śmietnik , ubikacja z wodą...
parę desek jako molo i tylko Ja....
Cud ... mogłem tam tak siedzieć i tydzień...
Tu w Norge trudno takie coś znaleźć bo wszędzie drogi prywatne i pozamykane szlabanami... , albo tereny wojskowe ,
lub inne tereny elektrowni wodnych ...też wstęp zabroniony..., bo rezerwuar wody pitnej wszędzie zakaz zatrzymywania się
.

Gabrielu kup bilet na prom do Svolwear, a zobaczysz te odludzia, plaże, urwiska skalne itp.Masz to w zasięgu ręki,
jakieś 4 godziny? Możesz zabrać ze sobą zupę w garnku (ja tak zrobiłam, grzybowa była z makaronem) lub inne żarcie i odgrzać na rozpalonym przez siebie ognisku. Musisz tylko mieć namiar na przypływy, ale tam wszędzie górkę znajdziesz wokół plaży.

Nie jestem złośliwa, ale mistrzu ortografii pisze się szwedzkie- to nie Piłsudski.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
asia68 napisał:...Nie jestem złośliwa, ale mistrzu ortografii pisze się szwedzkie- to nie Piłsudski.
PISZE SIĘ TAK JAK KOMU WYGODNIE ...i by było dla reszty czytelne ...
A ciebie jak oczy bolą to wracaj tam gdzie są tacy jak TY i po kłopocie ,ja w szkole miałem lepsze stopnie z rosyjskiego niż z polskiego...
TU KORZYSTAM z edytora języka A ON BŁĘDU NIE WYKAZAŁ ...DLATEGO WAL SIĘ W KANT WŁASNEJ SZAFY i może JASNOŚĆ która po tym nastąpi rozjaśni TWÓJ przyciasny polonistyczny móżdżek...
Nałykałaś się regułek na studiach a tu pewnie na ścierce śmigasz.... i czytając teksty w głupiego belfra się z nudów zabawiasz...
NAGRABIŁAŚ SOBIE JAK MAŁO KTO NA TYM FORUM...!!! .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1564 Posty
Maniak
gabriel napisał:
asia68 napisał:...Nie jestem złośliwa, ale mistrzu ortografii pisze się szwedzkie- to nie Piłsudski.
A ciebie jak oczy bolą to wracaj tam gdzie są tacy jak TY i po kłopocie ,ja w szkole miałem lepsze stopnie z rosyjskiego niż z polskiego...
TU KORZYSTAM z edytora języka A ON BŁĘDU NIE WYKAZAŁ ...DLATEGO WAL SIĘ W KANT WŁASNEJ SZAFY i może JASNOŚĆ która po tym nastąpi rozjaśni TWÓJ przyciasny polonistyczny móżdżek...
Nałykałaś się regułek na studiach a tu pewnie na ścierce śmigasz.... i czytając teksty w głupiego belfra się z nudów zabawiasz...

Niestety, poprawnie pisze się "szwedzki", a edytory nie są wolne od błędów. Asia68 ma rację, tylko zwracanie uwagi było zupełnie niepotrzebne, przecież większość postów aż roi się od błędów, a matury tutaj nie piszemy. Poza tym, pisanie o błędach zamieni forum w słownik języka polskiego, a chyba nie o to chodzi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
230 Postów
joanna kidawa
(asia68)
Stały Bywalec
gabriel napisał:

ani nie jestem po studiach, ani w No na ścierce nie śmigam, ale mam dziś dużo czasu i mogę Ci udowodnić jak Ty innym wypominałeś nieznajomość ortografii. Mnie nie, ale innym z rozkoszą. Jak się nie mogłeś czepić inaczej to czepiałeś się ortografii. Czemu Cię tak to zabolało, że napisałam o Piłsudskim ? Moim głównym przesłaniem było przybliżyć Ci odludne plaże, abyś wypoczął.
Aleś TYŚ jest zmierzły Gabriel, przyznaj się przed sobą i nami, żeś jest stary ramol. Mam radę dla Ciebie kup sobie psa ( nareszcie ktoś Cie będzie akceptował bezwarunkowo (mój mnie akceptuje, wręcz kocha, że się pochwalę więc na 90% twój też to zrobi)), a tak według mnie to poszukej sie jakoś baba ino niy tako zmierzło jak Ty. Sex bywa zbawienny - ludzie przechodzą metamorfozy!
Z rozkoszą czekam na lincz !
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
230 Postów
joanna kidawa
(asia68)
Stały Bywalec
Dino napisał:
gabriel napisał:

Niestety, poprawnie pisze się "szwedzki", a edytory nie są wolne od błędów. Asia68 ma rację, tylko zwracanie uwagi było zupełnie niepotrzebne, przecież większość postów aż roi się od błędów, a matury tutaj nie piszemy. Poza tym, pisanie o błędach zamieni forum w słownik języka polskiego, a chyba nie o to chodzi.

Dino jestem po drugim tyskim ( jak na mnie to mało) i potwierdź, że Gabriel to chyba jest damski bokser.
Z szafą i kantem do kobiety! Toż to jest chamskie po prostu! Ja się nie boję, że mnie o moją rzuci bo ja takowej nie posiadam, otóż mam garderobę, taką co się do niej wchodzi, a poza tym jestem od niego o jakieś 3000 km.
Dziwne, żeby taki Gabriel edytorów używał? To się nie godzi Jego osobie toć On wszystko ma w jednym palcu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
asia68 napisał:...ale mam dziś dużo czasu i mogę Ci udowodnić jak Ty innym wypominałeś nieznajomość ortografii. Jak się nie mogłeś czepić inaczej to czepiałeś się ortografii...

CZEKAM Z NIECIERPLIWOŚCIĄ ...a zwłaszcza o tą ortografię mi chodzi...
jednak powinnaś podać post z jakiego tematu pochodzi ...i z jakiego forum...

"DINO"...wiem ,że niema programów nie omylnych ... ja nie jestem Polonista i nie ślęczę nad szczegółami...
Korzystam z takiego a nie innego edytora który uważam ,że jest dobry .
A ON wykazuje słowo Szwedzki ...Szwecki... szwedzki ... na czarno...natomiast słowo szwecki....jest podkreślone na czerwono... ...z resztą problemów proszę kierować się do krajowych profesorów polonistyki...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
230 Postów
joanna kidawa
(asia68)
Stały Bywalec
czesio.:* napisał:
sex z psem?o nieee,nie wolno no hyba że Gabryjel lubi inaczej...ale co nato psina?
Czesio Ty to rzeczywiście jesteś Czesio z tych cartoonów, dałam alternatywę, pies albo baba ! I czytaj Czesiu jak pisze, albo najlepiej zacznij pisać po ludzku, tzn. bez tych czesiowskich grypsów! Nietolerancyjna jestem ? OK, bądź sobą nie Czesiem, którego wymyślił jakiś animator.
A może podszyłbyś się pod Reksia? Ciekawszy będziesz , bo pomerdasz ogonkiem i jakąś kość niezgody rozgryziesz.
Wstrętna jestem? Ale to wszystko przez Gabriela. Niech sobie puści jakąś muzyczną stację, ponoć muzyka łagodzi obyczaje, jak już tego psa nie ma i tej kobity.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
230 Postów
joanna kidawa
(asia68)
Stały Bywalec
Gabrielu małostkowość gubi ludzi, weź na wstrzymanie. Szkoda ,że wyjeżdżasz na święta do pl, bo 15.12 moglibyśmy to sobie wyjaśnić osobiście w no.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
arto arti
(artnik)
Wiking
Turystyka to nie tylko zwiedzanie i bierny wypoczynek, mam przyjaciół którzy uprawiają sporty extremalne i uwierz mi że chciałbym ich tu widzieć częściej, korzystających z tych przyjemności I tu pojawia się problem pieniądza hehe ale ok...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1222 Posty
ladny pan
(panladnyzrodzina)
Maniak
...w przypadku sportow extremalnych,turysci powinni placic po4nie.
tylko wtedy mozliwa bedzie pelna symbioza - extremalne doznania sportowe + extrmalnie niska zawartosc portfela!

zreszta mozna by wprowadzic nowa,extremalna (dla turystow) dyscypline - zakupy w norwegii

pzdr.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok